Järva Begravningsplads
Öarna
1. præmie i åben konkurrence 2010
kategori
Landskab, Kulturhistorie og Rekreation
lokalitet
Järvafältet Stockholm, Sverige
bygherre
Kyrkogårdsförvaltningen, Stockholm Stad
samarbejdspartnere
Totalrådgiver: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue. Underrådgiver: Poul Ingemann
ydelse
Helhedsplan, landskabsbearbejdning, projeketring af byggede elementer
areal
60 ha
anlægssum
ca. 90 mio. sv. kr.
status
Igangværende, 1. etape udføres 2014-2016
 

Järvafältets Begravningsplads skal ses som en del af Igelbäckens kulturreservat, som er en synlig og naturlig tilføjelse i et rekreativt landskab midt imellem de omkringliggende boligområder. Begravelsesområdet er et led i udviklingen af Järva friområde.

Ambitionen med dette forslag er at tilføre området høje arkitektoniske og kunstneriske værdier. Dette skal bidrage til områdets identitet og fællesskabsfølelse – både for beboerne omkring Järvafältet og alle andre, der ønsker at opleve gravpladsen.

 

På Järvafältets Gravplads kan fortid, nutid og fremtid smeltes sammen. Grave fra vikingetid og middelalder skaber sammen med nye gravskikke og gravformer - en integration i tid og rum mellem gammelt og nyt, mellem kulturer og traditioner. Järvafältets Begravelsesplads bliver et moderne hvilested, som forener nærheden til storbyen med karakteren af et naturskønt, stemnings- og fredfyldt rum.

Collage 1
Situationsplan
Luftfoto
Diagram 1+2
Diagram 3+4
Udsnit A
Collage A
Udsnit B
Collage B
Udsnit C
Udsnit D
Udsnit E
Udsnit F
Udsnit G
Collage G