Whitworth Art Gallery and Park
Konkurrence 2009
kategori
Park og Kultur
lokalitet
Whitworth Park, Manchester, England
bygherre
Whithworth Art Gallery
samarbejdspartnere
Samarbejdspartner: Hayworth Tompkins Architects
ydelse
Udformning af park og forplads
areal
Forplads: 7000 m2 , Park; 70.000 m2
status
Afsluttet
 

Forslaget til udvidelsen af Whitworth Art Gallery danner en ny facade mod parken. En uformel moderne tilgang, der i modsætning til den oprindelige historiske indgang, tilføjer en ny refleksion til parkens position. Grundlagt i 1889 er Whitworth Art Gallery det første engelske galleri i en offentlig park. Den nye udvidelse er et udgangspunkt for redesign af parken. Formålet med den nye strategi for parken er at skabe en helt ny arkitektonisk struktur, der muliggør en uformel fusion med parken, tilføje en række nye idéer og reorganisere således, at der pustes nyt liv i stedet og der tiltrækkes flere besøgende.

Det overordnede mønster, der bruges til opstillingen af det ydre er lånt fra de smukke tekstilsamlinger. Blomstertekstilen er omdannet til et mønster, der bruges til brolægning samt struktur og form i den overordnede udformning af havens omgivelser. Den kan fungere som en metafor for det, vi forsøger at opnå med vores forslag: Et blandingsprodukt der samler både nyt og gammelt, landskaber og bygninger, miljø og interiør i perfekt harmoni.

Inspirationsbillede
dia 1 botanics
dia 2 geometry
Dia 3 program
Situationsplan
værktøj
Whitworth Art Gallery & Park
Udsnitsplan
Plan udsnit