ARKEN ART PARK
Kunststi fra Ishøj centrum til ARKEN
1. præmie i 2-faset konkurrence 2018
kategori
Park
lokalitet
Ishøj
bygherre
Ishøj Kommune og ARKEN
samarbejdspartnere
Billedkunstner Jeppe Hein og kunst-og kulturbureauet Creator Projects.
ydelse
Helhedsplan, projektering af byrum, belægning, beplantning og inventar.
areal
2,2 km.
anlægssum
13 mio. kr.
status
Igangværende projektering, udføres 2019-2020
 

Den overordnede vision er at skabe en oplevelsesfuld kunststi fra Ishøj Station til ARKEN ved at lade kunst, arkitektur og natur smelte sammen og at give Ishøjs borgere og ARKENs gæster en inddragende og sanselig kunstoplevelse ud over det sædvanlige.

 

Projektets hovedidé er at forene landskab og kunst - og variere ruten med landskabsarkitektoniske greb, som vil supplere og iscenesætte de forskellige byrum i Ishøj.

 

Stien vil begynde ved Ishøj Station og slange sig igennem både en tæt trafikeret stationsplads, et livligt beboelsesområde, en mørk tunnel, et stille villakvarter og en naturskøn strandpark med eng og søer.

 

De forskellige områder af Ishøj, som ARKENWALK skal gå igennem, vil fremstå som en kunstpark. De vil få forskellige typer beplantning, som fremhæver områdernes karakteristik, mens en række lysskulpturer – i form af knaldrøde, bøjede gadelamper – skal stå som finurlige vejvisere langs hele ruten.

 

Uddrag fra pressemeddelse:

 

”Det bliver et yderst spændende projekt – jeg glæder mig meget,” lyder de begejstrede ord fra Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, som er formand i dommerudvalget.

 

”Vi har undervejs modtaget mange kreative og nyskabende projekter, og jeg er overbevist om, at vi har fundet den helt rette vinder. Der er tale om et nyskabende projekt af meget høj kvalitet, som vil bruge kunst og arkitektur til at skabe rammerne for et bedre udeliv for vores borgere her i Ishøj. Jeg glæder mig meget til, at vores kunststi snart står klar.”

 

”ARKENWALK er et rigtig godt eksempel på landsskabsarkitektur og kunst, der finder sammen og skaber et samlet velfungerende hele. De sjove lygter er med til at skabe forundring og oplevelser, og samtidig sætter projektet på en fin måde fokus på klimadagsordenen,” siger programchef Astrid Bruus Thomsen fra Realdania.

 

”Jeg håber, at byens borgere og gæsterne på vej til kunstmuseet vil tage ARKENWALK til sig. Jeg håber, området bliver en naturlig del af livet i byen, samtidig med at det kan være med til at styrke nysgerrigheden på kunst og kunstoplevelser.”.

 

”Ideen med ARKENWALK er at give beboerne på ruten imellem Ishøj Station og ARKEN et kunstnerisk udformet miljø, som er brugerinddragende, sansestimulerende og oplevelsesrigt. Jeppe Hein, som er internationalt anerkendt for blandt andet sine spektakulære udendørs installationer, har skabt et unikt identitetsskabende lokalmiljø, der sprudler af leg og fællesskab,” siger museumsdirektør Christian Gether fra ARKEN.

 

”ARKENs besøgende vil allerede, når de træder ud af Ishøj Station og hele vejen til museet, få en kunstnerisk og humoristisk oplevelse, der giver stof til eftertanke.”

 

 

 

 

ARKEN WALK 1
ARKEN WALK 2
ARKEN WALK 4
ARKEN WALK 5
ARKEN WALK 3
ARKEN WALK 6
ARKEN WALK 7
ARKEN WALK 8
ARKEN WALK 19
ARKEN WALK 19
ARKEN WALK 17
ARKEN WALK 9
ARKEN WALK 10
ARKEN WALK 20
ARKEN WALK 11
ARKEN WALK 12
ARKEN WALK 17
ARKEN WALK 13
ARKEN WALK 21
ARKEN WALK 14
ARKEN WALK 15
ARKEN WALK 16
ARKEN WALK 17
ARKEN WALK 20
ARKEN WALK 18