Gefion Gymnasium
Konsulentarbejde 2010
kategori
Byrum
lokalitet
København
bygherre
Universitets- og Bygningsstyrelsen
samarbejdspartnere
Samarbejdspartner: Rørbæk og Møller Arkitekter
ydelse
Udvikling og projektering af uderum, belægningsudsmykning og byrumsinventar
areal
6.000 m2
anlægssum
2,5 mio. kr.
status
Udført 2011
 

Gefion er ifølge nordisk mytologi terne (en ung tjenestepige) for guderne Frigg og Asynje. Ifølge myten havde Gefion et forhold til Svearkongen Gylfe og som ’morgengave’ fik hun lov at få al den jord hun kunne nå at pløje fra hans land i løbet af 24 timer. Som hjælpere på opgaven ’avlede’ hun sammen med en jætte fire sønner, - som hun forvandlede til okser. Med sønnerne som trækdyr lykkedes det hende at pløje landet Sjælland frit ud i havet, - midt mellem Fyn og Skåne. Det efterlod et hul i Sverige, som hurtigt fyldtes med vand, - som en sø der kaldes Mälaren den dag i dag.

 Den eksisterende belægning i al sit sammensatte udtryk påføres et hvidt mønster, som er en dynamisk inspiration af Gefions ’plovfuger’.

De bevægede striber er med til at samle Gefions områder: det danner dynamiske retninger, der samtidig understreger indgange og P-pladser til cykler.

Der etableres derudover et grønt hegn, der primært tænkes som et ’running fence’; et hegn der omfavner grunden, hvor slyngplanter gror op ad og danner et sammenhængende grønt islæt.

Langs kanten dannes ad åre et hegn, hvor grønt klatrer op ad hvide stolper, et hegn der rejser sig vertikalt for enderne af striberne fra Gefions ’plovfurer’. En konstruktion der dannes af lodrette hvide pæle, som beplantes af f.eks vildvin eller blåregn, som et vandsprøjt på hegnet.

Foto KV 1
Foto KV 2
Foto 3
Perspek
Plan