INVITATION TIL GRATIS SEMINAR

 

 

20. januar 2017, kl. 10.00 – 16.00, Moesgaard Museum

 

Hvorfor er landskabet ved Moesgaard blevet et særdeles populært udflugtsmål, som dagligt besøges af byens borgere og turister fra nær og fjern? Hvad er det for nogle fortællinger og kulturspor, man møder i landskabet, og hvordan arbejder man som arkitekt og landskabsarkitekt i et sådant landskab - stopmættet med kulturhistorie - når man skal tilføje en ny fortælling som Nyt Moesgaard Museum? Kan landskabets unikke historie sikres for eftertiden, eller vil Moesgaard med tiden blive udfordret af fremtidig byudvikling og andre interesser? 

 

Det er nogle af spørgsmålene, der rejses og diskuteres af en række forskellige fagligheder, når Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue i samarbejde med Moesgaard Museum, afholder seminariet ALLE TIDERS LANDSKAB.

Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue har i samarbejde med Henning Larsen Architects stået for bearbejdningen af landskabet omkring det nye Moesgaard Museum, og vi har efter indvielsen oplevet en enorm interesse for landskabets lange historie og mange fortællinger. 
 
På seminariet vil der være oplæg af blandt andre Søren Bitsch Christensen (stadsarkivar og ph.d. i historie), Tom Nielsen (professor, cand.arch., ph.d.) og Jesper Laursen (dr.phil. og kulturhistoriker).
Dagens program afsluttes med en paneldebat ved moderator Synne Rifbjerg (journalist) og med deltagelse af blandt andre: Sebastian Jonshøj, (formand for Danmarks Naturfredningsforening) og Kristian Würtz, rådmand for Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø.
 
På seminariet lanceres bogen ”ALLE TIDERS LANDSKAB – Moesgaard, et fortællende landskab”, hvori de forskellige oplægsholdere på forskellig vis har bidraget til at tegne et mangefacetteret billede af kulturlandskabet ved Moesgaard. 
 
 
Seminariet er gratis, men man skal tilmeldes via Moesgaard Museums webshop her:
 
 
Der er mulighed for at købe tilvalg af frokost.