MONUMENTOMRÅDET I JELLING

Monumentområdet i Jelling blev i september 2013 indviet og Jelling har fået et landskabsrum, der danner en ny ramme for det oprindelige UNESCO-monument og den mere end tusind år gamle historie. Kæmpehøjene, de store runesten og middelalderkirken sammenfattes nu på ny af palisaden, langhusene og skibssætningen. 

 

Med denne bog forsøger vi at sammenfatte processen og give et indblik i projektets mange facetter og Jellings sammensathed. Gennem arbejdet med bogen er vi endnu engang blevet mindet om, hvordan stedets mange landskabelige, kulturelle og arkæologiske stemmer har en evne til at forføre og åbne porten til fortidens univers. Jelling er forunderlig på den måde, at jo mere man tillader sig at synke ned i stedets historie, des mere bliver man tryllebundet.  

 

Bogen er udarbejdet og udgivet af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue i samarbejde med Ingvar Cronhammar. Steen Hvass, tidl. direktør for Kulturarvsstyrelsen (2002-2011), skriver om udfordringerne i at omsætte arkæologi til arkitektur, mens arkitekt Kjeld Vindum og arkitekturfotograf Christina Capetillo giver deres oplevelse af stedet gennem ord og billeder. 

 

Fagbladet "Landskab" omtaler vores bog - læs, hvad de skriver her!

 

Bogen kan købes på museet i Jelling´Kongernes Jelling', Moesgaard Museum, KADK og hos Architegn på Arkitektskolen Aarhus - bogudsalg til kr. 150 ,-  (før: kr. 349,-)