Maltfabrikken Ebeltoft
Projektkonkurrence 2016, 1. præmie
kategori
Kultur, byrum og transformation
lokalitet
Ebeltoft, Maltfabrikken
bygherre
Fonden Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune
samarbejdspartnere
Totalrådgiver: Praksis Arkitekter(byggeri) Underrådgivere: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue(landskab), Henry Jensen Rådgivende ingeniører, billedkunstner Morten Skovmand og VMB Arkitekter v. restaureringsarkitekt Mette Viuf Larsen
ydelse
Helhedsplan, projektering af byrum, belægning, beplantning og inventar.
areal
13.000 m2
anlægssum
100 mio. kr., heraf landskab: 8 mio. kr.
status
Igangværende projektering, udførelse 2018
 
Maltfabrikken er Ebeltoft. Et symbol på både byens historie og dens fremtid. Fabrikken er et vartegn for byen, en kondensering af livet i Ebeltoft, elsket for sin økonomiske og sociale betydning – og knap så elsket for den måde, den afskær byen fra Djurslands smukke kystlinje.  
Længe har Maltfabrikkens karakteristiske røde bygningsmasse ligget i dvale. Med dette projekt skal Den ny Maltfabrik igen samle by og oplands stærkeste kvaliteter og potentialer, og genoplive fabriksanlægget som et omdrejningspunkt for erhverv, service og kultur – et miljø, der vil tiltrække og engagere borgere, besøgende samt kreative erhverv og videnbaserede iværksættere og virksomheder. Denne gang i et greb der sammenbinder by og kyst. 
Med udgangspunkt i en stor indflyvningshøjde, der nærmer sig detaljen, - har vores intention været at varetage renoveringen af byrum og bygningskomplekset med snilde, så den rå, upolerede industrikarakter, tilføjet års ad-hoc anvendelser med stor folkelig appel, forbliver en del af NY MALTs signatur og karakter.
 
MALTFABRIKKEN visual
MALTFABRIKKEN plan
MALTFABRIKKEN visual 2
MALTFABRIKKEN plan 2
MALTFABRIKKEN Axo
MALTFABRIKKEN visual 3
MALTFABRIKKEN plan 3
MALTFABRIKKEN snit