Marielyst Torv og Strandstrøg
Naturens sommerbadeby - nu med vinteråbningstid
Projektkonkurrence 2013
kategori
Byrum
lokalitet
Marielyst, Falster
bygherre
Guldborgsund Kommune
samarbejdspartnere
Ecosistema Urbano, Madrid og Norconsult
areal
24.000 m2
 

Projektets idéudvikling bygger på 3 prioriteringer:

1. Fremhæv naturgrundlaget.

I Marielyst vil vi gerne fremhæve stedets åbenlyse kvalitet, nemlig vandet og nærheden til naturen. Derfor er vores første prioritet at sørge for, at naturgrundlaget fremstår stærkt og tydeligt. Her skal vi ’i porten til havet’ møde fyrretræer, marehalm og klithede, før end kloakering og asfaltveje - og med dét anslå den storslåede stemning af frihed, der følger med!

2. Gør området enkelt og tilgængeligt.

Vi mener at tilgængeligheden skal øges, dels ved at sprede adgange ud, så der findes mange veje og flere muligheder for ankomster til diget og havet (fx en deltastruktur). Varme sommerdage skal ikke bruges på at køre i kø ad urbane asfaltveje i en prop igennem byen. Mens programmeringerne skal være enkle og fleksible, så skal tilgængeligheden øges, også på mange andre måder, ikke bare for handicappede, også åbningstid og sæsonerne kan udvides og udvikles.

3. Lad det være sjovt!

Vi er med på, at nedslidning og ækle huse kan forslumme et sted og her er et kvalitetsløft på sin plads. Men vi tror det er vigtigt, at respektere og se positivt på den generelle fornemmelse af frihed, der hersker i uformelle sommerhussteder og klondykeområder. Her er sæsonomskiftningen vigtig. Tag fri og slip weekend frivoliteterne, sommerhus-romantikerne, den røde løber og fantasien løs.

Fotos
Plan
Collage 1
Aktiviteter 1
Aktiviteter 2
Sommer
Vinter
Collage 2