Nicolai Kulturcenter
Projektkonkurrence 2003, 1. præmie
kategori
Byrum i historisk kontekst
lokalitet
Skolegade, Kolding
bygherre
Kolding Kommune
samarbejdspartnere
Totalrådgiver: Dorte Mandrup Arkitekter. Underrådgiver: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue. Lysdesign: Tekstildesigner Astrid Krogh
ydelse
Projektering af byrum, belægninger, væg-elementer og inventar
areal
3.800 m2
anlægssum
7 mio. kr.
status
Udført 2007
 

Sct. Nicolai skolekompleks fra 1850´erne er en sammenhængende reinkarnation af alt fra den gamle danske skole med gymnastiksale og skolegård. Den nye funktion med fem kunsthuse giver mulighed for at se den fremtidige brug som en helt ny form for kreativt og dynamisk kulturcenter. Projektet opbygges omkring den idé, at det samlede tema for de fælles funktioner er skolegården - et aktivt frirum i en frejdigere version end den historiske skolegård. En gård der danner baggrund for de forskellige huses programmer med film, litteratur, børnehus, kunsthåndværk og musik.

Langs den vestlige side opbygges en gennemgående væg af cortenstål samt to terrasser og en scene/tribune ligeledes i cortenstålsplader. Derudover suppleres skolegården med forskellige aktivitets- og opholdsrum: Fortællingens have, Byhaven og Pladsen, som åbner op mod Katrinegade. Skolegårdens skrånende terræn bibeholdes og der udlægges et nyt afsluttende toplag af sort asfalt, hvorpå mønstre opstreges og tegnes med termoplast og vejmaling. Skolegården udformes på den måde som en stor hvid tegning på et nyt lag sort asfalt - som en ny tavle.

 

bykontekst
Foto - Magnolia
Foto - Corten
Foto - Overview
Foto - gårdrum
Foto - folk der går
Foto - terrassen
Foto - scenen
Foto - scenen klovn
Foto - fra scenen
Foto - træ
Foto - tegning på flade
Plan
Plan dekoration
Foto - træ dekoration
Foto - panorama