Park Paseo
Midlertidig park under Aarhus Festuge 2014
kategori
Midlertidigt byrum
lokalitet
Rådhusparken Aarhus
bygherre
Aarhus Festuge
 
I en uge under Aarhus Festuge i 2014 tilbød PARK PASEO, en gåtur på promenaden som en del af  arkitekturfestivalen 1:1. Det midlertidige byrumseksperiment blev godt modtaget og satte endnu engang gang i diskussionerne om hvad byens centrale grønne rum i fremtiden skal tilbyde folket, cyklister og biler.
 
»Vi har lov at være mere uhøjtidelige, når det er midlertidigt, og det betyder, at vi er frie til at spørge: Kunne vi også indrette os sådan her?«. Kristine Jensen, Politiken d. 29. august 2014.
 
´I en pause mellem et par regnbyger omkring middag gik jeg lige ned for at se landskabsinterventionerne i den centrale by.
For hvad det er værd, vil jeg gerne sige at jeg synes det er virkelig smukt, det I har fået lavet. Det at vise hvor meget og hvor langt man kan nå med meget enkle midler er virkelig stort. Cirkelslaget, tæppet blomsterne og promenaden demonstrerer hvor ‘lidt’ der skal til for at skabe sammenhænge i byen, og man man kan gøre det uden at tivolisere alt. Nu håber jeg bare på at farten på bilerne kommer så meget ned at man føler at man trygt kan fortsætte sin promenade på den anden side af vejen. Jeg gik hele vejen rundt trækkende med min cykel og fik våde fødder i sandalerne..dejligt..
Smukt..smukt. Tillykke med det til jer alle.. ps var der i går igen et lille smut og det var ikke ringere. Flere går rundt med hinanden i hånden og folk tager billeder af deres børn på kanten med blomsterne i baggrunden og bare man går til, sænker bilerne farten.´
 
Morten Daugaard, lektor Arkitektskolen Aarhus
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
x
y