SEMINAR - ALLE TIDERS LANDSKAB

I januar 2017 afholdte vi et udsolgt – åbent - seminar på Moesgaard Museum (220 deltagere), hvor en lang række deltagere med forskellig faglig baggrund bidrog med at tegne et mangefacetteret billede af landskabet ved Moesgaard, herunder Moesgaards forhold til byen. Seminariet blev afsluttet med en paneldiskussion med bl.a. Kristian Würtz (Rådmand for Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø), Anne Schmidt Andersen (Planchef for Center for byudvikling og mobilitet Aarhus Kommune), Sebastian Jonshøj (Formand for DN Aarhus) og Mads Kähler Holst (Direktør for Moesgaard Museum). Her blev Moesgaards fremtid bl.a. diskuteret med fokus på, hvordan det er muligt at bevare et unik værdifuldt landskab uden at sætte udviklingen i stå.


På seminaret var der en bred gruppe af forskellige faggrupper og folk med interesse i landskabet - fra landskabsarkitekter, museologer, driftsfolk og historikere til unge og pensionister, der bruger landskabet i fritiden. Seminariet blev videooptaget og de enkelte oplæg kan ses herunder. 

I forbindelse med seminariet blev bogen: ALLE TIDERS LANDSKAB – Moesgaard, et fortællende kulturlandskab udgivet, hvori de forskellige bidragsydere til seminariet kommer med forskellige indlæg. Bogen er rigt illustreret af Christina Capetillo og Mikkel Barker (dronefotos). Bogen belyser processen omkring landskabsarkitekturen i tilknytning til det nye Moesgaard Museum, og der tegnes et klart billede af landskabets unikke karakter som velbevaret kulturhistorisk miljø og demokratisk fritidsområder for en hel by.

 

KØB BOGEN HER!

 

AKJT Moesgård Seminar 01 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.

 

 

AKJT Moesgård Seminar 02 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.

 

 

AKJT Moesgård Seminar 03 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.

 

 

AKJT Moesgård Seminar 04 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.

 

 

AKJT Moesgård Seminar 05 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.

 

 

AKJT Moesgård Seminar 06 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.

 

 

AKJT Moesgård Seminar 07 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.

 

 

AKJT Moesgård Seminar 08 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.

 

 

AKJT Moesgård Seminar 09 from Kristine Jensens Tegnestue on Vimeo.