SPARK - MarselisborgCentret
Sundhed, Park, Aktiviteter, Rehabilitering & Klima
1. præmie i 2-faset konkurrence, 2017
kategori
Sundhed, Park, Aktiviteter, Rehabilitering & Klimatilpasning
lokalitet
MarselisborgCentret, Aarhus
bygherre
Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Aarhusvand og MarselisborgCentret
samarbejdspartnere
Underrådgivere: Spektrum Arkitekter og NIRAS. Konsulenter: Henriette Holm Stabel, Lars Kjerulf Petersen, Karin Bendixen, Andreas Tang-Brock og Jeppe Skovgaard
areal
7,2 ha
anlægssum
33 mio. kr.
status
Igangværende projektering
 
Forvandlingsparken
Med udgangspunkt i attraktive, sansemættede og naturbaserede oplevelser genfortælles stedets historie som en del af det gode liv for byens beboere og stedets brugere. Ønsket er, at SPARK skal fremtræde med helhedsbaserede sammenhænge, som vil invitere til rehabilitering, ophold og aktiviteter i nye byrums- og naturoplevelser.
 
Til at forandre parken bruges tre enkle greb: det naturmæssige som handler om at uddybe de biologiske processer og forskelligheder, det hydrologiske som handler om at gøre vandkredsløb synlige og de socialt/rehabiliteringsmæssige aktiviteter, som handler om at kombinerer rehabilitering, fællesskab og innovative sociale byrum, der bygger videre på stedets helt særlige ånd. 
 
Forvandlingsparken er forvandling på mange niveauer. Både som fysisk forvandling af et sted, som forvandling af det sanselige og naturens omskiftelighed og som forvandling af menneskers fysiske og psykiske formåen i en rehabiliteringsproces. En forvandling fra en introvert park til en udadvendt park for byens borgere.
 
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK
SPARK