Vendsyssel Teateroplevelseshus
kategori
Byrum
lokalitet
Hjørring
bygherre
Hjørring Kommune
samarbejdspartnere
Totalrådgiver : Henning Larsen Architects Underrådgiver : Arkitektfirmaet Jørgen Ussing, COWI A/S, Arup Acoustics, Charcoalblue
areal
5000 m2 (+ 8000 m2)
status
Afsluttet
 

Hjørrings karakteristiske bylandskab med de store grønne nord/syd-gående bælter, skaber byens identitet som en historisk grøn by i Vendsyssel.  Byen breder sig i dag især mod syd og øst og i det næsten træløse landskab fremhæves byens mange grønne anlæg, parker og plantager som noget særligt. De fleste af byens grønne områder er i dag forbundet af gang- og cykelstier der gør det muligt at bevæge sig i et forløb af grønne rum. I Hjørrings bymidte ligger to markante historiske grønne områder - Christiansgave fra 1843 - en grøn lund af store træer og grønne græsfalder, og Amtmandshaven fra 1910 - en intim have hvis historie er bevaret. På dette øst/vestgående forløb mellem de to grønne rum, møder man Hjørrings nye Teateroplevelseshus, liggende i den nye Teaterhave.

 

Indenfor en kort radius af ca. 250 meter er Teaterhaven forbundet med to historiske grønne områder, vigtige attraktioner og institutioner for byen. Mod øst ligger Christiansgave (LUNDEN), der er omdannet fra at være en plantage til i dag at være en park, der huser nogle af byens ældste og største træer. Mod vest ligger Amtmandshaven (HAVEN) som ikke har ændret sig særligt siden 1910 og i dag står som den intime have med et smukt lysthus og en pergola med stensøjler. Mod nord har vi en af byens ældste gader – Strømmen, der i dag er gågade med butikker og caféer for byens borgere og besøgende. Mod syd ligger Hjørrings centrale trafikale punkter - Stationen og Rutebilstationen. I dette krydspunkt mellem historiske grønne områder og vigtige bymæssige institutioner ligger Vendsyssels nye teaterhus og tilhørende byrum.

 

situationsplan
diagram grønne forbindelser
plan og snit - grønne øer